Als het tijd is voor een nieuwe centrale verwarming, waar moet u dan op letten? In eerste instantie moet er een keuze gemaakt worden tussen een combi- of een soloketel. Een combiketel zorgt voor een warm huis en warm water, terwijl een soloketel alleen de verwarmingen stookt. Voor warm water moet dan nog gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld een geiser. Daarna kan aan de hand van verschillende factoren, het benodigde vermogen worden berekend.

Isolatie

Als eerste moet er gekeken worden naar de isolatie van de woning of het gebouw. Een oud huis is vaak minder goed geïsoleerd en heeft een ketel met meer vermogen nodig. Ook wanneer het huis vrijstaand is, moet er rekening worden gehouden met extra vermogen. Appartementen hebben vaak een betere isolatiewaarde omdat er veel gezamenlijke muren zijn.

Inhoud woning

Welke CV-Ketel past bij uDe grootte van de woning is ook een belangrijke factor in het keuzeproces. Welk type ketel de beste keuze is, hangt af van de inhoud van het huis. Daarnaast moet u inventariseren op welke manier u warm water gebruikt in de badkamer. Heeft u bijvoorbeeld 2 aansluitingen nodig voor een aparte douche -en badinstallatie en wilt u deze ook nog tegelijk gebruiken? Dan heeft u een CV nodig met meer vermogen.

Bij het aanschaffen van een nieuwe ketel is het aan te raden contact op te nemen met een specialist, zodat deze u kan adviseren. Een goed passende ketel is belangrijk, want een ketel met te weinig vermogen krijgt uw huis waarschijnlijk niet warm. Ook een ketel met overcapaciteit is niet goed, dit gaat ten koste van het rendement.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2873784
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u vakkundige CV service dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 CVservice en maak direct een afspraak met uw CV specialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.