Radiatoren wegwerken

De verwarming is een welkom onderdeel van het huis, al helemaal tijdens de koude winterdagen. Toch is het niet altijd even mooi om de verwarming duidelijk zichtbaar te hebben in uw huis. De oplossing is heel simpel, u kunt een radiatorombouw maken. Met onderstaande stappen kunt u dat makkelijk zelf.

U hebt nodig: een radiatorbouwpakket en mocht het nodig zijn een aanbouwpakket, een afkortzaag, een duimstok, houtlijm, een waterpas, een potlood, wat schuurpapier en verf met roller en kwast.

Radiator wegwerken

  • Om de ombouw passend te maken, is het zaak dat u de hoogte en breedte weet van uw radiator. In het bouwparket staan de verder benodigde afmetingen.
  • Nu alle afmetingen weet, kunt de de panelen op maat maken door middel van een afkortzaag. Begin met de zijkanten, deze vormen de basis van uw ombouw.
  • Wanneer de zijkanten op maat zijn en staan, kunt u beginnen aan de panelen voor de voorkanten. Het is handig om één paneel op maat de maken en deze vervolgens als mal te gebruiken. Zo bent u er zeker van dat alle panelen dezelfde maat hebben.
  • Vervolgens schroeft u alles aan elkaar. In de handleiding van het bouwpakket staat waar u de schroeven moet plaatsen om te zorgen voor de beste stevigheid. Boor de gaten altijd eerst even voor. Denk eraan om ruimte tussen de panelen te laten voor ventilatie. Door een duimstok te gebruiken, kunt u zorgen dat u dezelfde afstand houdt tussen de panelen.
  • Nu kunt u het afwerken. Schuur de panelen en verf ze in de gewenste kleur. Deze winter hoeft u niet meer tegen uw lelijke radiatoren aan te kijken.
Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2873784
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u vakkundige CV service dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 CVservice en maak direct een afspraak met uw CV specialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.