Koolmonoxide eist leven bij gebruik van CV-ketel

In Amsterdam-West is op 19 november een man dood aangetroffen in zijn woning aan de Kinkerstraat. Hij stierf na het inademen van de zeer giftige gas koolmonoxide. Dit gas kan ontstaan door onvolledige ontbranding van koolstof of hout. Het gas is geurloos, en wordt 250 keer sneller opgenomen in het bloed dan zuurstof. De vitale organen (hart, lever en hersenen) krijgen hierdoor te weinig zuurstof.

Het onderhouden van uw geiser, gaskachel en CV-installatie is van cruciaal belang om ieder risico op een koolmonoxide-vergiftiging te voorkomen. Het is verstandig om uw apparatuur ieder jaar te laten controleren en schoonmaken door een erkend installateur.

Als extra preventie kunt u kiezen voor koolmonoxidemelders, die u kunt plaatsen bij uw CV-installatie. Deze slaan alarm bij een te hoge concentratie koolmonoxide. Gezien de gevaarlijke eigenschappen (kleur-, geur- en smaakloos) is een melder essentieel voor het herkennen van koolmonoxide.

Voor professionele hulp bij het aansluiten van een koolmonoxidemelder en het onderhouden van uw CV- ketel, kunt u gebruik maken van de CV-monteurs van 0900 CVservice.

0900 CVservice

0900 CVservice heeft een landelijke dekking met de beste bedrijven op het gebied van CV-reparatie en -onderhoud. In Amsterdam kunt u met problemen met uw CV ketel of verwarming terecht bij 0900 CV Service. Onze specialisten weten op het gebied van verwarming de juiste oplossing voor ieder probleem. Ook voor het plaatsen van een nieuwe CV-ketel kunt u terecht bij 0900 CVservice. Onze monteurs vertellen u welke CV-ketel het beste bij uw huis en uw gebruik past. Door te bellen met het landelijk nummer (0900 2873784) wordt u op basis van uw postcode doorverbonden met een CV-installateur bij u in de regio. Tevens kunt u 24 uur per dag, zeven dagen in de week contact opnemen bij een storing in uw CV installatie.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2873784
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u vakkundige CV service dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 CVservice en maak direct een afspraak met uw CV specialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.