Met een HR ketel bespaart u energie

Bij de aankoop van een CV ketel kunt u kiezen voor een aparte boiler die zorgt voor warm water. Slimmer is om te kiezen voor een combi-ketel. U heeft dan namelijk geen aparte boiler meer nodig. Combi-ketels zijn er met Hoog Rendement (HR) en met Verbeterd Rendement (VR).

Een HR ketel is een ketel die werkt op aardgas. In vergelijking met de oudere gasketels levert deze ketel een hoger effect op, waardoor u energie bespaart. Dit hogere resultaat wordt bereikt door condensatie. Koud retourwater wordt in een warmtewisselaar voorverwarmd met rookgassen waardoor condens ontstaat en water wordt overgedragen. Alle HR ketels zijn daarom voorzien van een condensafvoer.

Drie klassen voor een HR ketel

hr ketelDe HR ketel is er in drie klassen. HR 100 staat voor minimaal 100% rendement, HR 104 voor minimaal 104% en HR 107 voor minimaal 107% . Een HR ketel is duurder dan een VR ketel, maar is wel zuiniger. Bij een gebruik van 1500 m³ gas is het voordeliger om voor een HR ketel te kiezen. De installateur bij u in de regio kijkt goed naar uw wensen en uw verbruik. Als er in uw huis vaak tegelijkertijd iemand aan het douchen is en iemand warm water wil tappen, heeft een ketel meer capaciteit nodig. Afhankelijk van uw wensen wordt bekeken welke uitbreidingen uw HR ketel nodig heeft.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2873784
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u vakkundige CV service dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 CVservice en maak direct een afspraak met uw CV specialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.