Boilers

Een boiler is een voorraadvat met een bepaalde hoeveelheid warm water. Het kraanwater in de boiler wordt continu op een bepaalde temperatuur gehouden. Het wordt dus niet zoals bij een geiser verwarmd op het moment dat de warmwaterkraan wordt geopend, maar er wordt een voorraad kraanwater verhit.

geisers boilersHet nadeel van een boiler is dat het warme douchewater ‘op’ raakt. De boiler is dan niet meer in staat om te voldoen aan de vraag. De watervoorraad is niet op, maar de temperatuur is niet meer voldoende op niveau. Wanneer u een boiler wilt, die energiezuinig in het gebruik is, kies dan voor een zonneboiler. Een zonneboiler werkt op de stralingswarmte van de zon.

Geisers

Geisers zijn tegenwoordig steeds minder aanwezig in gebouwen. Dit heeft te maken met de opkomst van de CV ketel, die niet alleen de verwarming, maar ook het warme water in de woning regelt. Het voordeel van een geiser is dat deze minder energie verbruikt en goedkoper is in de aanschaf. Een geiser is een doorstroom toestel dat alleen kraanwater verhit op het ogenblik dat u de warmwaterkraan opendraait. Een geiser werkt op aardgas, propaan, butaan of elektriciteit en verwarmt dus het water op het moment dat het door de leiding stroomt.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2873784
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u vakkundige CV service dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 CVservice en maak direct een afspraak met uw CV specialist.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.